Immersive London

stefan van hulten portfolio

Meer dan een schoolreis.

Travel Inventive is één van de grootste aanbieders van schoolreizen van Nederland. Een schoolreis wordt door leraren vaak als succes gezien als alle leerlingen levend en nuchter thuis komen. Zou je daar ook een blikverruimende ervaring van kunnen maken?

In drie dagen tijd maken de leerlingen een verhaal mee als ze op zoek gaan naar de verdwenen Sarah Adams. Een avontuur brengt de leerlingen op plekken waar ze anders niet zouden komen. Daar ontmoeten ze mensen die ver van hun normale leven af staan.

Opdrachtgever:
Travel Inventive
Diensten:
Concept, Story, Content
Project Link:
Immersive London

Behind the story

Als leerlingen op schoolreis een stad bezoeken komen ze meestal niet verder dan het maken van selfies voor de highlights. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen niet zomaar kijken, maar de stad écht gaan zien?

De schoolreis naar Londen krijgt een compleet andere wending als de leerlingen arriveren. De lezing die ze van Sarah Adams zouden krijgen gaat niet door, want Sarah wordt vermist. Een geheimzinnig detectivebureau benadert de leerlingen om op onderzoek uit te gaan.

In teams voeren de leerlingen missies verspreid door de stad uit om aanwijzingen te krijgen. Ze maken zelf street-art, krijgen hulp van een voormalig dakloze, en wanen zich in een Dan Brown verhaal als ze geheimen ontdekken in het imposante V&A Museum.

Met vallen en opstaan hebben we een non-lineaire vorm gevonden om dit verhaal te laten werken. Het thema ‘anders naar de wereld kijken’ is doorgevoerd in iedere vezel van de ervaring.

Meer projecten