universiteit in verzet

Universiteit in Verzet

stefan van hulten portfolio

Ervaar de geschiedenis.

Als de Radboud Universiteit 95 jaar bestaat willen ze stilstaan bij hun rijke verleden. De universiteit wil jongeren bij een belangrijk hoofdstuk uit de geschiedenis betrekken. Hoe? Door een Escape Room.

Een spel maken rondom een beladen onderwerp als oorlog vraagt om een bijzondere aanpak. Samen met de historici van de Radboud Universiteit hebben we een tragisch verhaal rondom het studentenverzet op een indrukwekkende manier tot leven laten komen.

Opdrachtgever:
Radboud Universiteit
Diensten:
Concept, Story, Content
Project Link:
Universiteit in Verzet
universiteit in verzet 2

Behind the story

1944, Nederlandse studenten moeten van de Duitse bezetter een loyaliteitsverklaring ondertekenen. Als je weigert zijn de gevolgen groot, niet alleen voor de studenten maar ook voor hun familie.

Het verhaal draait om Jozef van Hövell van Wezeveld en Westerflier, toenmalig praeses van studentenvereniging Carolus Magnus. Hij heeft een leidende rol in het studentenverzet. Als hij halsoverkop Nijmegen verlaat krijg jij de keuze om hem te helpen.

Het thema van de ervaring is ‘moed’, want wat betekent dat nou als je moed toont? Op een indringende manier willen we deelnemers confronteren met de keuzes die studenten in die tijd noodgedwongen maken.

Waanzinnig bijzonder om dit gemaakt te mogen hebben. Een avontuur vol mooie herinneringen; Op bezoek bij Frits Bolkestein voor een geluidsfragment. En de 100-jarige zus van Jozef die ‘zijn’ slaapkamer binnen gaat ( “Veel te netjes, hij was een sloddervos!” ).

universiteit in verzet 2

Meer projecten