Gelderland-experience1

Gelderland Experience

stefan van hulten portfolio

Welkom in het einde der tijden.

Hoe leg je jongeren op een verrassende manier uit wat de provincie doet? Met de Provinciale Statenverkiezingen op komst besluit de provincie Gelderland het eens over een andere boeg te gooien om jongeren uit het MBO te bereiken.

In de klas treffen MBO-studenten een grote zwarte kist aan. De provincie is, zoals ze dat natuurlijk al jaren wisten, compleet verwoest en overstroomd. Nu een grote zwarte truck opeens op het schoolplein staat hebben de leerlingen een kans om de orde te herstellen.

Opdrachtgever:
Provincie Gelderland
Diensten:
Concept, Story, Content
Project Link:
Gelderland Experience
Gelderland-experience2

Behind the story

“Wat als de provincie haar taken niet langer uit kan voeren? Hoe zou de wereld er dan uit zien?” In een mobiele Escape Experience leren studenten over de 7 kerntaken van de provincie.     

Het is 2030, Nederland is grotendeels overstroomd en Gelderland is een van de laatste toevluchtsoorden. Al jaren zijn er geruchten over een soort ‘designated survivor’ truck die nooit op tijd is bereikt. Laat dit nu net de truck zijn die bij de studenten op het schoolplein opduikt.

Deels in de klas en deels in de truck voeren leerlingen opdrachten uit. In een verhaal over een oudere generatie die gefaald heeft moeten de jongeren in actie komen. Samenwerken is cruciaal, iedere stem heeft de kracht om de wereld te redden.

Als liefhebber van post-apocalyptische verhalen was dit een droomproject. De op maat gemaakte soundtrack was daarbij de kers op de taart, beluister ‘m hier.

Meer projecten