Nijmegen the game story

Nijmegen the game

stefan van hulten portfolio

Een stad als speelveld.

Als je de geschiedenis van een plek kent, ga je er liefdevoller mee om. Vanuit die gedachte is Nijmegen the Game ontstaan. Een spel over het verleden, heden en toekomst van de stad.

Stel je voor, je gaat boodschappen doen en op een van de winkelwagens ligt een ijzeren koker met daaraan een hangslot. Er staat een jaargetal, samen met de tekst ‘Neem me mee’ op gekalkt, . Dit was voor 40 nietsvermoedende Nijmegenaren het begin van een tocht om de geschiedenis van de stad veilig te stellen.

Opdrachtgever:
Nils Roemen & Tim Schoonhoven
Diensten:
Concept, Story, Content
Project Link:
Nijmegen the game
Nijmegen the game documenten

Behind the story

Als een eeuwenoude profetie opduikt ontwaken oude krachten. Het verleden bevat de sleutel naar de toekomst, als deze in verkeerde handen valt kan dit grote gevolgen hebben. 

In Nijmegen the Game beslaat ieder hoofdstuk een ander cruciaal moment in de geschiedenis van de stad. De reis voert je van de Romeinse tijd tot aan de Pierson rellen. Het verleden van de stad blijkt nog veel meer te leven dan je had verwacht.

De spelers komen op plekken die anders voor de buitenwereld gesloten blijven. Ze vinden aanwijzingen in catacomben van de Stevenskerk en dineren in een middeleeuwse toren in het Kronenburger park

Hoe betrek je spelers gedurende een periode van een jaar? Dat was de grote uitdaging bij het maken van dit bijzonder leerzame project. 

Meer projecten