connexxion stefan van hulten concept

Connexxion

stefan van hulten portfolio

Zwartrijders stelen jouw plek.

De regio Amsterdam heeft veel last van zwartrijders. Hierdoor moet Connexxion grotere bussen inzetten en zit de bus op drukke tijdstippen overvol. Is dat jouw probleem?

Zwartrijders kosten Connexxion geld, maar niet zó veel geld dat er dure maatregelen worden overwogen. Door gebruik te maken van bestaande technologie maken we passagiers ervan bewust dat ook zij last hebben van zwartrijders.

Opdrachtgever:
Connexxion
Diensten:
Concept
Project Link:
Connexxion
connexxion stefan van hulten2

Behind the story

Als zwartrijder reis je aangenaam anoniem. Er zijn amper controles en andere reizigers trekken zich er weinig van aan. Hoe kan je dat eenvoudig veranderen?

We laten op de schermen in de bus zien hoeveel mensen er hebben ingecheckt. Daaronder vermelden we hoeveel zitplekken er vrij zouden moeten zijn. Om het af te maken tonen we een grappige afbeelding met bijbehorende tekst.

Het gevoel van sociale druk moet zwartrijders op zijn minst ongemak bezorgen. Bij reizigers mikken we op bewustwording. In de ideale situatie spreken andere reizigers zwartrijders aan op hun gedrag.

Het vinden van de juiste toon bij dit project was leuk, want hoe serieus moeten reizigers dit probleem nemen? De knipoog van de boodschap gaf voor Connexxion de doorslag.

connexxion concept zwartrijders

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Meer projecten