Whatsapp Game

stefan van hulten portfolio

Politiek is een vies spel.

Stel je haalt de grootste obstakels om géén Escape Room te spelen weg, wat zou er dan gebeuren? In 2017 lanceert Project Escape twee weken lang ’s werelds eerste Whatsapp Game.

Als Rusland zich bemoeit lijkt te hebben met de Amerikaanse verkiezingen vermoeden we dat dit ook bij de Tweede Kamerverkiezingen een issue wordt. Een perfect onderwerp om een mobiele game over een hacker van te maken. Een politieke thriller waar jij onderdeel van wordt.

Opdrachtgever:
Project Escape
Diensten:
Concept, Story, Content
Project Link:
Whatsapp Game
black hawk whatsapp game nijmegen

Behind the story

Op maandag 20 februari 2017 sturen we om 10:00u een bericht de wereld in; speel een gratis Escape Game via Whatsapp. We hopen op maar liefst 10 groepen die willen spelen op de eerste dag. Een uur later hebben we die doelstelling al bereikt.

Geheim agent “The Black Hawk” kan de hulp van de spelers goed gebruiken, al geeft hij dat zelf nooit toe. Deze James Bond on steroïds is vlijmscherp en charmant. In een game die langs meerdere sites en social media platformen raast neemt de spanning snel toe.

Met 30.000 bereikte mensen en ruim 300 groepen die willen spelen hebben we ons doel ruimschoots bereikt. Na twee weken weet heel Escape Room land; die gasten in Nijmegen maken toffe ervaringen.

De interacties met de spelers maakte dit avontuur als maker geweldig om te begeleiden. De kracht van die interacties zorgt voor gigantisch veel inspiratie.   

whatsapp escape room

Gemaakt in samenwerking met
Mark Smolenaars, Chariss Gordon, Daan Schuiveling

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Meer projecten